BUYUKADA - INSULA PRINTULUI

Descriere

Buyukada este cea mai mare dintre cele noua insule ale Printilor din Marea Marmara, nu departe de Istanbul. Din punct de vedere administrativ, tot arhipelagul formeaza districtul Adalar (insula, in turca) din provincia Istanbul. Buyukada (Insula Mare, in turca) are aproape 6 kmp, celelalte opt fiind mult mai mici.

Pe insula nu circula vehicule cu motor termic, nici masini, nici scutere, nici motorete. Turistii si localnicii se pot plimba numai pe jos, cu bicicleta sau cu trasura, deci, daca va doriti un loc linistit, cu aer curat, departe de agitatia si nebunia din Istanbul, aici trebuie sa veniti. Daca va intereseaza casele si arhitectura otomana veche, de la sfarsitul secolului XIX, in care lemnul era principalul material de constructie, insula Printului e locul ideal. Puteti vedea vechiul orfelinat, acum o trista cladire din lemn parasita. Gasiti si cateva plaje mici si retrase pe insula, asa ca va puteti relaxa cu o baie in Marea Marmara, in special in timpul saptamanii, cand aglomeratia e mai mica.

Cel mai popular mijloc de deplasare pe insula Printului este trasura! Sunt cu zecile in piata centrala, imediat langa port, iar o tura lunga, Long Tour, dureaza o ora si costa 70 TL, pret fix, stabilit de municipalitate, sau, puteti sa luati Short Tour, sa coborati la Platou si apoi sa mergeti pe jos la Manstirea Sf. Gheroghe, construita in 1751 si aflata pe cel mai inalt punct al insulei. Aici gasiti o biserica, o capela si un restaurant patronat de sfintii parinti.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: