DIYARBAKIR

Descriere

Diyarbakir e situat in partea de sud-est a tarii in apropierea raului Dicle, inconjurat de zidurile vechi ale orasului si inca mai creeaza atmosfera istorica pentru vizitatorii sai.

 Aflandu-se pe Drumul istoric al Matasei, regiunea se tranforma treptat in centrul de arta, cultura, comert si stiinta mentinandu-si aceste calitati pana in prezent. Numele vechi e Diyar-i Bekr (regiunea lui Bekr) vine din triburile arabice bekr, din timpul navalirii arabilor in tara. Zidurile vechiului oraÅŸ din epoca Imperiului bizantin sunt in lungime de 5,5 km. Acest fapt il pune pe al doilea loc in lume dupa vestitul zid chinez.

Pe zidurile orasului sunt 16 casteluri, 4 porti principale (Dag, Urfa, Mardin si Noua) si 82 turnuri cu inaltime de 12 metri, ceea ce le face a fi una din cele mai atractive locuri din Diyarbakir. Dintre meseriile traditionale aici sunt:caldararii, tesatorii de matase si bijuteri. Cu toate ca productia este mai slaba decat in trecut, tesutul matasei mai e inca popular in regiune, precum si fabricarea de pasla, sei si desagi, covoare, haine si prosoape lucrate manual.

 Locuri remarcabile:
Muzeul Diyarbakir - muzeul e renovat in 1988, are un bogat material arheologic : zidurile orasului Diyarbakir,

Castelul din centrul orasului, casa muzeu Ziya Gokalp - locul unde s-a nascut Ziya Gokalp;

casa muzeu Cahit SitkiTaranci.

Orase si ruine antice: Ergani, Cayonu, Sesverenpinar, pestera Hilal, pestera lui Hassuni, Merkez Silvan, Bismil Ustepe. In regiune sunt multe pesteri naturale si facute de mana omului.

 Podul Malabadi a fost creat in perioada dinastiei Artuqid in orasul Silvan.

Podurile Dicle si Haburman merita a fi vazute.

Moschee: Kale, Moscheea mare, Pasa si Safe.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: