CASTELUL BRAN

Descriere

Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic, situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov, pe soseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu si care leaga Brasovul de Campulung.

Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic. Initial, castelul Bran a fost o cetate de "trecatoare" cu scop militar,cu forma patrulatera neregulata.

In timp, cetatea a suferit numeroase modificari cum ar fi: adaugarea turnului de sud (in 1622 dupa planurile principelui Gabriel Bethlen), construirea unui turn dreptunghiular la est, iar intre 1883 si 1886 acoperisul a fost imbracat cu tigla.
Cetatea a fost transformata in castel in anul 1920 pe cand era in proprietatea reginei Maria, perioada in care s-au realizat cele mai importante lucrari de restaurare.

El adaposteste in acest moment muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar in curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar-Bran.

In anul 2000, castelul Bran a fost revendicat de Arhiducele Dominic de Habsburg si de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, mostenitorii principesei Ileana, de la care castelul fusese in 1948 trecut in proprietatea statului.

 In luna mai 2006, acestia au devenit proprietarii castelului si ai domeniului aferent in urma unei decizii guvernamentale de retrocedare. Statul roman a pastrat administrarea castelului pentru inca 3 ani, pana in 18 mai 2009. Inaintea retrocedarii, Ministerul Culturii a dispus mutarea colectiilor apartinand statului roman de la Castelul Bran la Vama Medievala. Pentru a putea redeschide muzeul, familia de Habsburg a remobilat castelul cu obiecte din colectia personala.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: