MORILE DE VANT DIN SIBIU

Descriere

In colectia Muzeului ASTRA se regasesc mori de vant care se rotesc cu intreg corpul instalatiei pentru captarea energiei eoliene. Muzeul mai dispune de o moara caciulata (sau olandeza) in cadrul careia doar cupola se invarte pentru receptarea si transmiterea energiei vantului la instalatiile de macinat.

Morile sunt amplasate tematic si tipologic in incinta muzeului, avandu-se in vedere repartitia din punct de vedere constructiv al energiei utilizate pentru macinatul cerealelor, dar si principiile geografice si etnogeografice de provenienta ale morilor expuse.

In Muzeul in Aer Liber se mai poate admira un exemplar inedit in colectiile muzeale din Romania si anume o moara dispusa pe un soclu de piatra cu un sistem de douasprezece vele de panza. Astfel, intregul sistem de receptare si transmitere a energiei mecanice la instalatia de macinat este mult mai usor si eficient. Acest tip de moara era foarte raspandit si utilizat in tot bazinul Marii Mediterane (moara se mai numeste si de tip mediteranean) zonele cele mai reprezentative fiind sudul Greciei si litoralul estic al Marii Mediterane.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: