SIDE

Descriere

In secolul al VII-lea i.H., colonistii greci au fost primii care au venit aici si au infiintat o colonie de-a lor. Dar numele orasului actual nu este grecesc, ci are o origine anatoliana, insemnand "granat" - simbolul fertilitatii.

Orasul a atins varful dezvoltarii sale in timpul secolului al II-lea, in epoca romana, devenind un centru comercial care se dezvolta in ritmuri dinamice datorita pirateriei, dar si a comertului de sclavi, dar dupa cucerirea orasului de arabi, in mod treptat si-a pierdut pozitia. In prezent, fiind inconjurat de complexe turistice moderne, Side a devenit una dintre statiunile de vacanta sudice cele mai remarcante.
Acesta este un orasel sarmant, pitoresc, una dintre localitatile cele mai vechi de pe litoralul Antalyei. Din vremurile antichitatii dateaza splendidul teatru pentru 20,000 de spectatori, zidurile orasului, termele romane care au fost transformate in muzeu, ruinele templului zeitei Fortuna. Abia in anii 70 ai secolului trecut, datorita dezvoltarii turismului, acest oras insorit, unde ocupatia principala a populatiei a fost pescuitul, se transforma intr-o statiune de vacanta cu renume. Dar centrul orasului nu s-a schimbat prea mult, standuri, restaurante mici la care se serveste peste, cafenele in aer liber, parca se pierd in imbratisarea zidurilor antice invelite in iedera si tufe inflorite. Aici viata nocturna este dinamica, sunt multe baruri si discoteci, dintre care cea mai faimoasa este "Oxid", unde puteti dansa, dar totodata va puteti scalda in piscinele discotecii. In centrul orasului Side nu sunt hoteluri, toate hotelurile sunt amplasate la marginea orasului. Iar golful apropiat Kumkoy este locul preferat al turistilor si copiilor. Aici adancimea marii este mai mica, fundul marii este asternut cu nisip. Hotelurile din zona sunt construite de mult si de aceea au terenuri foarte mari, bine intretinute, cu multa vegetatie.

 La 14 km de Side, la vest, se afla statiunea de vacanta Colakli unde plajele sunt argilo-nisipoase, langa care au fost construite hoteluri moderne de 4 si 5 stele, insa cu mai putina vegetatie.
La est de Side se afla o alta zona a litoralului, Sorgun, care este preferata de turisti datorita padurilor de brazi din zona, care inconjoara club-hotelurile excelente si care dispun de terenuri foarte spatioase, de plaje cu nisip si pietris.
Mergand spre est, veti vedea statiunea de vacanta Titreyengol, unde sunt multe posibilitati de divertisment si se dezvolta diferitele aspecte ale turismului. Iar in partea cea mai indepartata a zonei, se afla Kizilagac care ofera complexe de vacanta si cluburi confortabile, o plaja frumoasa cu nisip si alaturi - o padure de ienupar.

Transferul de la aeroportul din Antalya catre Side dureaza aproximativ o ora.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: