ALANYA

Descriere

Orasul si imprejurimile acestuia ocupa o suprafata de 644,9 km patrati. Este un loc pitoresc, orasul se afla pe o peninsula mica, dispune de un numar destul de mare de plaje si este asezat la poalele muntelui Toros. De-a lungul coastei se pot vedea multe locuri de divertisment care atrag un numar mare de turisti.

Unul dintre locurile care nu trebuie evitate, este Turnul rosu (Kizil Kule), un turn cu opt laturi, zidit din caramizi de culoarea rosie care este simbolul orasului. Turnul are o inaltime de 33 m si un diametru de 12,5 m. In acesta este gazduit Muzeul etnografic. A fost construit in anul 1226 si a servit pentru a proteja santierul de constructii navale (Tersane), care la randul sau este un obiectiv remarcat al Alanyei. Citadela orasului este un monument istoric foarte interesant care trebuie neaparat vizitat, reprezentand un castel medieval, construit in sec. al XIII -“lea.

 In Alanya au loc Festivalul turismului (se organizeaza la sfarsitul lui mai - la inceputul lunii iunie), Festivalul international al culturii si artelor, Festivalul de jaz, etc. Orase care s-au infratit cu Alanya sunt: Boras din Suedia, Susun din China, Gladbeck din Germania, Keszthely din Ungaria, Nea Ionia din Grecia, Rovaniemi din Finlanda, Schwechat din Austria, Talsi din Lithuania, Trakai din Lithuania.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: