CANAKKALE/ TROIA ANTICA

Descriere

Canakkale este situat in sudul tinutului asiatic de-a lungul stramtorii Dardanele care are o laime de doar 1200 m si face legatura intre Marea Marmara si Marea Egee. IntreCanakkale, situat pe coasta asiatica, si Eceabat sau Kilitbahir, situate pe coasta europeana,ca modalitate de transport exista un feribot zilnic pentru pasageri si autovehicule. Iahturile din Dardanelele opresc des in porturile bine echipate din Canakkale. Cafenelele, restaurantele si hotelurile din zona pietonala ofera privelisti superbe spre portul si cetatea Kilitbahir, deasemenea aici puteti vizita si muzeul arheologic local.

 In anul 1451, sultanul Mehmed al II-lea; care mai tarziu cucereste Constantinopolul; a construit o cetate langa Kilitbahir, pe coasta europeana, si una langa Cimenlik, pe coasta asiatica, ca sa controleze miscarea prin stramtoarea Dardanele. In prezent, cetatea Cimenlik este un muzeu militar, dedicat bataliilor de la Canakkale in timpul Primului razboi mondial. Parcul national istoric Gelibolu a fost amenajat pentru comemorarea a unui numar de 500 000 de soldati care au pierit in bataliile din Galipoli.

 In anul 1915, Mustafa Kemal Ataturk, comandantul armatei turcesti, a initiat o ofensiva reusita care s-a incheiat cu respingerea din peninsula a armatelor Aliantei. In acest parc se pot vedea complexe memoriale, monumente si frumuseti naturale, precum rocile Ariburnu sau lacul salin Tuz Golu.

In urma sapaturilor arheologice au fost descoperite urme a 9 niveluri de locuire diferite la Troia: ziduri care inconjurau orasul, fundatii de case, un templu si un teatru. In prezent, despre razboiul legendar ne reaminteste simbolicul Cal troian din lemn. Portul antic Alexandria Troada a fost construit in sec. al III-lea i.H. Sfantul Pavel a trecut prin Troia de doua ori, iar la a treia sa calatorie prin aceste meleaguri s-a oprit la Asos.

Sosind pe insula Bozcaada, primul lucru pe care il veti vedea va fi piatra elvetiana. Apoi veti observa casele de un alb stralucitor, restaurantele si cafenelele din zona pietonala. Pe insula se vad terase imense cu vita de vie, un numar mare de crame. La Ayazma, Poyraz si Idelik se pot vedea plaje excelente de nisip. Gokceada, cea mai mare insula turceasca este plina de golfulete neatinse de civilizatie. Pe dealurile acesteia cresc paduri de brazi si masline, sunt izvoare si manastiri sfinte.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: