CONDITII CALATORIE

Descriere

Cetatenii romani care calatoresc in Republica Turcia in scop turistic sunt exceptati de la obligativitatea detinerii unei vize de intrare pe teritoriul acestui stat pentru o sedere care nu depaseste 90 de zile in decurs de 6 luni. Aceasta se calculeaza, retroactiv, de la data iesirii din Republica Turcia, iar nu de la data primei intrari.

Cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Turcia pentru studii, munca, formare profesionala, cercetare stiintifica, ori alte scopuri similare, sau pentru o sedere cu o durata mai mare de 90 de zile, trebuie sa obtina, in prealabil, o viza de lunga sedere pentru intrarea pe teritoriul Turciei.

Pentru studentii romani, participanti la Programul de mobilitate Erasmus, finantat de Comisia Europeana, care detin scrisoare de acceptare a unei institutii de educatie din Turcia, viza de lunga sedere pentru studii poate fi eliberata, pe baza cererii individuale, fara taxe. Studentilor care detin acest tip de vize li se elibereaza permise de sedere temporara, fara taxe, dupa sosirea in Turcia.

Cetatenii romani, conducatori de mijloace de transport auto de marfa sau persoane, pot intra pe teritoriul Turciei numai in baza unei vize de intrare, obtinuta de la misiunea diplomatica sau oficiul consular al Turciei in Romania.

Cetatenii romani, membri ai echipajelor navelor si aeronavelor apartinand companiilor romane, care efectueaza curse regulate in Turcia, sunt scutiti de vize de intrare pe teritoriul acestei tari, pe baza de liste nominale.

In conformitate cu prevederi ale unor reglementari legale in vigoare, pasaportul simplu detinut de un cetatean roman care intentioneaza sa intre in Turcia trebuie sa fie valabil minimum 150 de zile la data intrarii in aceasta tara si sa contina cel putin o fila libera pentru aplicarea stampilelor de intrare/iesire. In caz contrar, autoritatile de frontiera vor refuza accesul pe teritoriul Turciei.

Cetatenii romani pot intra si tranzita teritoriul Republicii Turcia cu Titlul de calatorie, emis in conditiile legii romane. Cetatenii romani nu pot intra/iesi sau tranzita Turcia cu cartea de identitate, ci numai in baza unui pasaport valabil. Prin derogare, in cazul calatoriilor internationale, efectuate pe calea aerului, cu escala in Turcia, cartea de identitate eliberata cetatenilor romani poate fi utilizata ca document de calatorie numai pentru tranzitul aeroportuar.

 Recomandari:
Intrucat au existat cazuri cand cetateni romani aflati pe teritoriul Turciei au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat, este recomandabil sa detineti asupra dumneavoastra si cartea de identitate (care include date suplimentare de identificare).

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: