KEMER

Descriere

Kemer este o statiune de vacanta situata pe coasta mediteraneana, la 40km de Antalya, la vest de aceasta, in golful Antalya si la poalele muntilor Taurus, cu o plaja de 53 km. Numele orasului provine din cuvantul Turcesc "centura" datorita formei raului care traverseaza orasul. Este vestit prin frumusetile sale naturale: mare, munti, padure de conifere, toate fiind intr-o armonie absoluta.

In preajma orasului Kemer se pot vedea cateva plaje neatinse de civilizatie, dar majoritatea sunt cu pietre sau au un amestec de nisip si pietris. Plajele principale ale orasului sunt doua: o plaja cu pietre, unde exista conditii excelente pentru practicarea diferitelor sporturi acvatice, pentru croaziere cu iahturi, iar cealalta, numita "Lumina lunii",  care este cu nisip si pietris.  Alte fenomene naturale de remarcat sunt: canionul Göynük, golful Adrasa, Üç Adalar ( cele trei insule) cunoscute iubitorilor de scufundari, pentru ca aici se pot vedea multe pesteri subacvatice.


Orasul dispune de toate premisele necesare pentru  a fi o destinatie de vacanta de neuitat, are cheiuri pentru acostare; iahturi foarte bune si poate fi un punct de plecare  a iahtmanilor spre golfurile si plajele curate situate mai spre sud. Fanii shopping-ului vor gasi o bogatie de suveniruri. La sud de chei, se afla aleea pietonala  care se intinde de-a lungul coastei, unde sunt amplasate numeroare cafenele si magazine, precum si plaja orasului (careia i-a fost atribuita categoria de " Steag Albastru").

La parcul tematic
Örok (Nomad) puteti vedea cum lucreaza mestesugarii prin metodele lor traditionale.
In fiecare an, in aprilie, aici se organizeaza un carnaval plin de culoare ; iar in primavara, au loc concursuri de iahturi, competitiile fiind intre Kemer, Girne si Ciprul de Nord.

La 15 km departare de Kemer, in directia sudica, la poalele muntelui Tahtal
ı (Olimp) se afla cele trei porturi ale orasului Faselis care in timpurile antice au fost importante centre comerciale. Se pot vedea ramasite antice de apeducte, o agora, bai, teatru, Poarta lui Adrian, o acropola, care, in mod elocvent, prezinta roulul orasului de-a lungul istoriei.

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: