IZMIR

Descriere

Izmir este cel de-al treilea oras din tara, ca marime si al doilea port, dupa Istanbul. Se afla in golful Izmir al Marii Egee. Orasul este centrul administrativ al provinciei Izmir.

Denumirea "Smyrna antica" se foloseste de obicei la descrierea zonei din epoca clasica elena. Smyrna antica sau Izmirul a fost reconstruit pe pantele dealurilor Kadifekale. Cel mai sfant locas de cult din Smyrna antica a fost templul Atenei, reconstruit intr-o anumita masura in zilele noastre.  Ruinele cele mai vechi care s-au pastrat pana in prezent dateaza din perioada anilor 725-700 i. Hr.

Izmir devine unul dintre centrele comerciale mari datorita pozitiei cheie pe care o ocupa in golful Marii Egee. Perioade critice in istoria orasului au fost anul 1676, cand  a fost bantuit de ciuma;  in timpul cutremurului din 1688 si cand a izbucnit marele incendiu din 1743; totusi, de fiecare data, se reconstruia, extinderea acestuia continuand si in prezent. In anul 1866 britanicii au construit primii 130 km din calea ferata. De atunci, aici locuiesc multi britanizi, francezi, germani si persoane de alte nationalitati din Europa Occidentala.

Unul dintre monumentele cele mai impresionante este Turnul cu Ceas, situat in mijlocul pietei, acolo unde sunt si cladirile administrative ale orasului, avand o inaltime de 25m. A fost construit de comunitatea cea mai numeroasa- levantii, care traiesc mai ales la Buka si Bornova. Arhitectul turnului este Raimond Charles. A fost finalizat in anul 1901, pentru a celebra a 25-a aniversare de la venirea la putere a sultanului Abdulhamid al II-lea.

Agora Smyrnei este situata langa teatrul antic, pe dealul Kadifekale, pe al carui varf se afla unul dintre cele trei palate ale orasului. La Izmir se pot vedea 9 moschee, construite in secolul al XIX-lea.

De-a lungul secolelor, Izmir a fost considerat un oras atractiv, lucru demonstrat de renovarea permanenta a orasului. Aici, in fiecare an,  se realizeaza proiecte noi pentru schimbarea aspectului arhitectural al orasului.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: