EFES

Descriere

Efes este situat la circa 50 km distanta de Izmir, in directie sudica, se fla la o mica departare de Marea Egee si Kusadasi.

Vizita la Efes, fost centru comercial mondial, va fi punctul culminant al calatoriei dumneavoatra in Turcia. Orasul cu o arhitectura superba si comert bine dezvoltat, a fost dedicat zeitei Artemis( cunoscuta romanilor cu numele de Diana- sora geamana a lui Apolo). Templul zeitei este imens, a fost una dintre Cele sapte minuni ale lumii antice, a trecut prin cateva recosnstructii serioase, ultima fiind in secolul al III-lea i.H. Astazi mai pot fi vazute doar ruine ale templului, insa, in perioada de ascensiune a orasului efes, in anul 365, se crede ca, acesta a fost de patru ori mai mare decat Partenonul din Atena, avea o agora cu 127 de coloane din marmura, care sustineau un acoperis de 18 metri inaltime.

la Efes puteti vizita a numitul Odeon- un teatru mic, al carui acoperis dateaza din anul 150 d.H., precum si bazilica si mormantul Sfantului Ioan; biblioteca lui Celsius care a fost construita in anul 125 d.H.; templele lui Adrian- din secolul al II-lea  si imparatului Domitian; amfiteatrul in care incapeau 44000 de persoane se considera ca a fost cel mai mare teatru antic; fantana si mormantul lui Polios (arhitectul care a construit apeductul Marnas), doua piete pentru adunari- una pentru solutionarea problemelor comerciale, iar cealalta- pentru solutionarea problemelor statului.

Populatia din Efes provine din Ionia antica, aici se pot vedea ramasite impresionante care dovedesc rolul important al orasului antic, acela de capitala a provinciei romane Asia, in timpul imparatului Caesar Augustus; fiind cel de-al doilea oras ca marime din zona Mediteraneeana de este, dupa Alexandria.

In prezent puteti vedea o strada pavata cu marmura caere are o lungime de 1,5 km, pe care se vad urmele rotilor de care ce treceau pe langa cladirile antice restaurate doar partial, precum Teatrul mare ( in care incap 25000 spectatori), sau pe langa Biblioteca lui Celsius, una dintre cele mai mari biblioteci, si printre putinele cladiri ce s-au pastrat pana acum.

Efesul infloreste pana in secolul al III-lea, cand a fost complet ruinat de catre gotii care au invadat zona, venind din nordul Europei. Din pacate, in cursul seolelor au disparut de aici sute de coloane si statui antice; unele apar la Constantinopol, fiind folosite la construirea si impodobirea unor catedrale bizantine.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: