MARILE ORASE ALE TURCIEI

Descriere

Punctele cheie din Turcia sunt cele trei mari orase: Istanbul, Ankara si Izmir. Aceste localitati s-au dezvoltat ca centre urbanistice datorita evenimentelor istorice si a urbanizarii lor.

Istanbul, Ankara si Izmir devin centre sociale si comerciale ale tarii dupa Primul razboi mondial, cand Turcia devine republica. In aceste orase se afla cele mai mari universitati din tara, universitati de arte si muzica, teatre, sale de spectacole si concerte. In timpurile antice comunitatile din Anatolia formau un adevarat mozaic, la care se adaugau si comunitatile crestine sau evreiesti din orasele mari sau oamnei care migrau din toate partile Imperiului otoman.

Orasele mari ofera vizitatorilor o gama variata de muzee si monumente istorice, precum si localuri de noapte, retsaurante, magazine pentru bijuterii din argint, aur si cupru, covoare. La istanbul totul este de o calitate superioara. La restaurantele renumite din marile orase si nu numai, puteti gusta mancaruri delicioase din bucataria traditionala a tarii. In Turcia exista un anumit respect fata de mancare, o cina la un restaurant bun poate dura patru-cinci ore daca va duceti cu familia sau cu prieteni, intrucat este un adevarat ritual: servitul bauturilor, aperitivelor reci sau calde, apoi felul de baza. Bucataria Turciei se poate compara cu cea franceza sau chineza din punct de vedere al diversitatii, al calitatii si gustului delicios al preparatelor culinare.

Centrele vechi ale oraselor aveau locuri special amenajate pentru rugaciune, cladiri administrative, magazine, locuri de divertisment. in aceste locuri toti beneficiau de masurile de securitate instituite de stat, pastrandu-si totodata modul lor de viata si specificul cultural. Chiar si in prezent, in centrele vechi ale oraselor se pot vedea biserici, moschei si sinagogi vechi alaturi de medresele vechi ale musulmanilor si de scolile misionarilor.

 Centrele noi ale oraselor sunt bine organizate, se pot vedea cladiri administrative cu un design modern, hoteluri de lux, restaurante, baruri si centre comerciale de ultima moda. Datorita modernizarii vietii, majoritatea populatiei din orasele mari traieste in blocuri, care au inlocuit casele traditionale cu un etaj sau maxim trei etaje ce detineau curti inchise, pe stradute acoperite de piatra.
Aproape in toate cartierele, in afara de magazinele alimentare, brutariile si florariile , sunt si piete in aer liber, unde se vand legume si fructe proaspete si chiar unele specialitati delicioase de casa. In cartierele situate la marginea oraselor, de obicei locuiesc oameni care migreaza din interiorul tarii spre centrele urbane. Migrarea din zonele agrare ale tarii a inceput inca din 1960 si continua si in prezent. In aceste cartiere, pe care deseori le numesc "gecekondu" (construite pentru o singura noapte), traiesc oameni harnici, familii cu multi copii. In ciuda dimensiunilor mari ale oraselor de aici, acestea sunt foarte linistite si sigure. Nivelul infractionalitatii este foarte scazut, si de aceea va puteti plimba si pe timpul noptii.

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: