INFORMATII UTILE

Descriere

SARBATORI OFICIALE: 1 ianuarie (Anul Nou), 23 aprilie (Ziua Independentei), 1 mai, 19 mai ( Ziua lui Ataturk), 30 august( Ziua Victoriei), 29 octombrie (Ziua Republicii).

SPECIFICURI NATIONALE: Conform traditiilor musulmane, intrand intr-o moschee sau intr-o casa privata, trebuie sa va descaltati. Turcii se deosebesc de celelalte popoare prin sinceritatea si atitudinea lor amabila fata de cei din jur. orice discutie nu trebuie sa inceapa imediat cu tema principala, nu este amabil, turcilor le place foarte mult sa spuneti cateva fraze in limba lor materna.

INFORMATII GEOGRAFICE: teritoriul Republicii Turcia are o suprafata de 780.576 km patrati. Se invecineaza la nord cu Marea Neagra, la sud cu marea Mediterana, la vest cu Marea Egee si Marea Marmara. La nord Turcia are frontiera comuna cu Bulgaria, la vest cu Grecia, la nord-est cu Georgia, Armenia si Azerbaidjan, la sud-est cu Iran, Irak si Siria, intre raurile Tigru si Eufrat. Pe litoralul Turciei se pot vedea toate tipurile de plaje: cu nisip, stancoase, sau plaje situate in golfuri.

CLIMA: Subtropicala, mediteraneana, cu veri foarte calde ( cu temperaturi intre + 23°C si + 33°C), ierni blande (intre +13°C si + 15 °C) Cel mai bine ar fi sa vizitati Turcia in timpul primaverii sau toamnei, in perioada aprilie-iunie, sau septembrie-octombrie.

ESTE PERMIS EXPORTUL DIN TARA A URMATOARELOR BUNURI:
CADOURI: covor nou, cu documentele care atesta de unde a fost cumparat si pretul; obiecte de anticariat, insotite de intreaga documentatie necesara.
Exportul din Turcia de artefacte si obiecte antice este interzis.
Obiecte personale de valoare pot fi scoase din tara numai daca au fost inscrise in declaratia vamala la intrarea in Turcia sau daca prezentati documente care atesta dobandirea legala a acestora pe teritoriul Turciei.

MAGAZINELE:Produsele din piele, bumbac, bijuteriile din aur, onix sau cupru sunt la preturi convenabile, ceea ce a transformat Turcia intr-o destinatie preferata pentru cumparaturi. In plus, preturile produselor nefiind fixe, turistii se pot targui cu vanzatorii. De regula, programul de lucru al magazinelor este de la 9.30 pana la 19.00. Pauza de pranz este intre orele 13.00 si 14.00. Magazinele sunt inchise in ziua de duminica. Bazarul acoperit din Istanbul este deschis de la ora 8.00 pana la ora 19.00, de luni pana sambata inclusiv, este inchis in zilele de duminica.

BACSISUL: Bacsisurile se dau personalului care va ajuta cu bagajele, cameristelor, ghidului ( pana la 1$), ospatarilor - 10% din valoarea comenzilor (la restaurantele scumpe - pana la 20%). Taximetristilor deobicei nu li se dau bacsisuri, dar in schimb pretul se rotunjeste spre valoarea mai mare.

AMBASADA ROMANIEI IN REPUBLICA TURCIA
Adresa: str. Bucuresti nr.4, 06680 Çankaya, Ankara
 Telefon secretariat: 009.0312/466.37.06; 009.0312/427.12.43
 web: http//ankara.mae.ro
e-mail: romanyabyk@dsl.ttmail.com

Galerie foto

Contact

Pentru detalii sau oferta personalizata vă rugăm să ne sunaţi la numărul 0747.339.774 sau să completaţi formularul de mai jos.

Oferta:
Numele:
Localitatea:
E-mail:
Telefon:
Detalii: